НОВИНИ

Три партии и една коалиция са се регистрирали в ЦИК досега

След проверка на подписките до момента в ЦИК за предстоящите местни избори са регистрирани 3 партии и една коалиция. До 25 септември всички действащи кметове, които са кандидати за нов мандат, трябва да излязат в отпуск. Общинските избирателни комисии ще определят броя на мандатите за общински съветници в зависимост от населението на съответния град. Така софиянци ще изберат 61 общински съветници.

bnt avatar logo
от БНТ
19:36, 05.09.2019
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

За да не се повтори сценарият отпреди години със среднощното висене по предаване на изборни книжа в Арена Армеец в София от ЦИК решиха приемането на изборните книжа от секционните избирателни комисии да става в три отделни пункта.

Александър Андреев - говорител на ЦИК: Надяваме се, че по този начин Централната избирателна комисия, така както беше поела ангажимент да облекчи работата на общинските избирателни комисии и по приемането на изборните книжа и материали и по този начин ще даде възможност по-ефективно и по-бързо в Столична община да бъдат приети книжата и материалите. Тоест да няма съответно напрежение.

Партиите и коалициите могат да се регистрират в ЦИК и през почивните дни, но не по-късно от 11 септември. Наблюдатели пък ще може да подават завления до деня на изборите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Перник остава без топла вода
Перник остава без топла вода
Първият режисьор на БНТ Иванка Антонова на 90 години
Първият режисьор на БНТ Иванка Антонова на 90 години