НОВИНИ

Трима задържани след протеста в Асеновград снощи

Хиляди от цялата страна се включиха в снощното протестно шествие в Асеновград. Вече шести ден недоволството на хората в града не стихва. Снощи имаше и трима арестувани, които ще бъдат съдени за хулиганство. За да се вземат ефективни, мерки кметът на Асеновград Емил Караиванов предложи да се организира Кръгла маса за реална политика по проблемите с ромския етнос в българските общини.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
16:10, 03.07.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

От община Асеновград вече започват да изпълняват едно от исканията на протестиращите - описването на незаконните постройки в квартал „Лозница".

Емил Караиванов, кмет на Асеновград: Приблизителен брой не мога да кажа категорично, новопостроени . След като направим проверката, като ги охарактеризираме, тогава бих могъл да кажа точния брой. Описване на постройките и предприемане на мерки, разбира се законни, за съжаление процедурата по закона има много условности.

Жители на Асеновград обаче настояват и за реални действия от страна на държавните институции.

Петър Пейчинов: Когато има проблем, народният гняв трябва да покаже на управляващите, че трябва да се съобразяват с него. Независимо как е започнал инцидентът, трябва да стане ясно, че 150 да тръгнат на саморазправа, от който и етнос и да са - аз това не го приемам.
Албена Костадинова, фондация „Инди Рома 97“: Призовавам политиците да мислят с разума си не със сърцето си. Да се разформироват тези гета наистина ще отнеме много дълъг период, но това наистина трябва да се случи.

Очаква се и тази вечер протестите да продължат при засилено полицейско присъствие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Tри пъти по-скъп мед прогнозират пчелари в Кюстендилско
Tри пъти по-скъп мед прогнозират пчелари в Кюстендилско
Все повече фирми наемат служители в пенсионна възраст
Все повече фирми наемат служители в пенсионна възраст