НОВИНИ

Задържаха за 72 часа мъжа, който нападна акушерка в „Шейново“

Брутална агресия срещу лекар в София. Мъж преби жестоко акушер-гинеколожка, защото отказала да му предаде плацентата на новороденото. Инцидентът станал в събота по обед. 37 годишният извършител Владимир Стоянов е в ареста за 72 часа. Привлечен е като обвиняем за нанасяне на лека телесна повреда, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода" от една до пет години.

bnt avatar logo
от БНТ
13:42, 03.07.2017
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Акушерката Албена Гагова обяснила,че има ред за съхранението и използването на биологичен материал, а мъжът отговорил, че има нужните разрешителни. След това му му обяснила,че управата на болницата разпоредила плацентата да не се предава в почивен ден без нужната документация и тогава мъжът я нападнал.

Гагова е била в безсъзнание около 20-25 минути и не помни какво се е случило. Акушерката е с комоцио, счупен нос и множество хематоми по лицето. Преди време агресивният баща обяснил на директора на болницата , че се занимава с генетични изследвания във Великобритания.

Д-р Велев, директор на 2-ра САГБАЛ „Шейнво“ заяви пред БНТ, че всички колеги в болницата са потресени и че мерките за сигурност ще се увеличат.

д-р Велев, директор на 2-ра САГБАЛ „Шейнво“: Ще увеличим мерките за сигурност и ще сложим камери, но това не е решение на проблема. Не можем да се борим с агресивните пациенти. Трябва да по някакъв начин тази агресия спрямо лекарите да спре.

Разследването по делото продължава.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Радев и Борисов: Институциите трябва да работят заедно по важните въпроси
Радев и Борисов: Институциите трябва да работят заедно по важните въпроси
МВнР: Няма данни за пострадали българи при тежката катастрофа в Германия
МВнР: Няма данни за пострадали българи при тежката катастрофа в Германия