НОВИНИ

Търси се коледният дух в крайните квартали на София

Пищна коледна украса краси вече централните улици и площади в София. С настъпването на най-светлите празници от годината, Столичната община се е погрижила на възлови места в София да се усеща коледният дух. Каква обаче е ситуацията далеч от светлините и усеща ли се празничното настроение в софийските квартали, провериха Тереза Ставрева и Иван Сребреков.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
19:15, 23.12.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Осезаемо е усещането за наближаващите коледни и новогодишни празници. Бляскави светлини, пищни елхи и нестандартна украса. Това е централната част на София ден преди Бъдни вечер.

Съвсем недалеч от центъра в квартали като "Гео Милев" коледните празници се разпознават единствено по препълнените с подаръци пликове на хората, които живеят тук.

Маргарита Дражева: Настроението е налице, украса нова няма. Скромна е украсата.
Няма елхичка, няма нищо. Страшен квартал. В парка, ако са увили някое борче с гирлянди, това е.

Макар и да липсват пищни светлини или големи и богато украсени елхи, вътрешното усещане за празника, оказва се е водещо за приповдигнатото настроение на хората, които живеят извън централната част на града.

Има настроение, макар да няма много украса. Аз имам причини да се усещам празнично. Пожелавам на всички хора да бъдат здрави.

И понеже по Коледа стават чудеса, макар и без украса, някои от хората получиха своето ден преди настъпването на един от най-светлите християнски празници.

Винаги може да се очаква повече, но ние имаме коледно настроение, защото току що получихме най-големия коледен подарък. Имаме си сестричка.

Изводът от проучването ни е простичък. Дори и кварталът, в който живеете да не е обагрен от различни и цветни коледни светлини, винаги има нещо, на което си струва да се усмихнеш.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Усилена подготовка преди коледното матине в Софийската филхармония
Усилена подготовка преди коледното матине в Софийската филхармония
Съкратени миньори се срещнаха в Кюстендил с омбудсмана Мая Манолова
Съкратени миньори се срещнаха в Кюстендил с омбудсмана Мая Манолова