НОВИНИ

Търсят излишните държавни чиновници

Държавните чиновници, които се занимават с едни и същи дейности в министерствата, ще бъдат съкратени. Те ще се преквалифицират, преразпределят или освобождават. Това обяви вицепремиерът Томислав Дончев, който откри конференция, посветена на проект за въвеждане на споделени услуги в държавната администрация. Проектът си финансира по Оперативна програма "Добро управление".

Цветелина Катанска
от Цветелина Катанска
10:35, 25.09.2017
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Дейностите, които могат да се изпълняват от общи звена в министерствата и другите държавни ведомства са счетоводство, управление на обществените поръчки, одит, управление на човешките ресурси, информационни технологии, архив и други.

Като лош пример за управление, Дончев посочи държавните почивни станции, които са към 100. По думите му, в повечето случаи те се управляват лошо, нямат добри финансови резултати, качеството на предлаганите услуги е лошо, а ползата им за държавните служители - съмнително. Вицепремиерът очаква първи резултати за подобряване и централизиране на управлението им, да са на лице до една година.

Ръководителят на Световната банка Томи Томсън изтъкна, че всички промени е важно да се правят в полза на гражданите и да доведат до по-високо качество на услугите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Триумф за Долче и Габана и звездно шоу на Версаче в Милано (СНИМКИ)
Триумф за Долче и Габана и звездно шоу на Версаче в Милано (СНИМКИ)
Нивото на река Дунав се повишава, има 10 критични участъка
Нивото на река Дунав се повишава, има 10 критични участъка