НОВИНИ

Центърът за безопасен интернет: 50% от децата у нас влизат в мрежата на 7 години

50% от децата у нас влизат в интернет на 7 години. Най-популярните дейности в мрежата са гледането на видео клипове, игри и социални мрежи. Данните са от изследване на центъра за безопасен интернет.

bnt avatar logo
от БНТ
08:12, 23.08.2017
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Според него 73% от децата до 12 години имат профили в социалните мрежи. Препоръчителната възраст е 13 години, припомнят от Центъра за безопасен интернет.

Оттам съветват, при създаване на детски профил да не се избира случайна дата на раждане, а най-близката до реалната, защото профилите до 18 години имат специални защити.

Георги Апостолов - Център за безопасен интернет: Ние правим профили на децата, просто за да не се чувстват изолирани от връстниците. Когато в трети клас 90% от децата имат профили и детето няма, то се чувства изолирано по някакъв начин. Важното е родителят от първите стъпки и през първия профил, все пак да бъде заедно с детето. Нека да ползва някои от възможностите. Самите операционни системи дават възможност да се направи детски профил. Изключително лесно и удобно е и той автоматично блокира и филтрира голяма част от съдържанието, което не бихме искали. Има и програми за родителски контрол, но интересът сред родителите спада.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Пловдив ще е домакин на фестивал за филми, заснети с дрон
​Пловдив ще е домакин на фестивал за филми, заснети с дрон
​Части от няколко квартала на София остават без вода днес
​Части от няколко квартала на София остават без вода днес