Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Цигарите поскъпват с по 10-15 стотинки

Средният ценови клас цигари ще поскъпнат с около 0.15 лв., а скъпите с около 0.10 лв. Това съобщи министърът на финансите Владислав Горанов.

от БГНЕС
14:58, 19.09.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
цигарите поскъпват стотинки

Анализите от прилагането на променената структура на акциза показват, че се наблюдава доста агресивно поведение от страна на търговците, което застрашава целия пазар на тютюневи изделия.

Горанов се е срещал с търговци на цигари, които са заявили, че почти 90% от тях са обединени около идеята, че старият вариант за формиране на акциза за цигарите е бил по-добър. Това означава да се реагира гъвкаво на това, което е най-добре за пазара.

Горанов обясни, че от началото на следващата година цигарите ще поскъпнат. От 2018 г. трябва вече да се приложи минималната акцизна ставка за Европейския съюз, която е 90 евро на 1000 къса. Така че цигарите, макар и бавно и с различна тежест върху по-евтините и по-скъпите, ще поскъпнат устойчиво до началото на 2018 г. Не виждам законови изменения, които да засягат малкия и среден бизнес, заяви още Горанов, в отговор на въпрос дали с промените, които министерството прави, не се затрудняват малките и средни предприятия.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Полицията издирва заподозрян за бомбата в Манхатън
Полицията издирва заподозрян за бомбата в Манхатън
Отново на училище
Отново на училище