НОВИНИ

Цветан Василев беше изслушан на делото за екстрадиране в Белград

СПЕЦИАЛНО ЗА NEWS.BNT.BG.Цветан Василев: "Пред Висшия съд в Белград казах, че КТБ е фалирана насилствено от българските институции и българската прокуратура".Eдин час продължи изслушването на Цветан Василев пред сръбския съд. Банкерът пристигна в съда в сръбската столица с голяма охрана, която изблъска журналистите, съобщи специалният пратеник на БНТ Иво Никодимов. Вижте във видеото немонтирани кадри от пристигането на Цветан Василев в съда.

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
12:34, 16.03.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Eдин час продължи изслушването на Цветан Василев пред сръбския съд. След това той излезе пред кабинета на съдията заедно със своята многобройна охрана и съдебния преводач, а вътре остана неговият сръбски адвокат Владимир Белянски. Малко по-късно Цветан Василев и съдебният преводач отново влязоха в кабинета на съдията. Докато беше отвън Цветан Василев проведе няколко телефонни разговора, в които се консултира по въпроси, свързани с разследването в България.

Към процедурата по изслушването интерес проявяват Ройтерс и частни сръбски телевизии, които заедно с български телевизии очакват излизането на Василев пред сградата на Висшия съд в Белград.

Преди повече от година и половина банкерът Цветан Василев е поискал политическо убежище в Сърбия, научи "По света и у нас" от свои източници в Белград. Официален Белград, обаче, е отказал да даде политическо убежище на българския финансист с мотива, че като страна, която иска да се присъедини към ЕС, Сърбия не може да предостави убежище на човек, издирван в държава от ЕС.

От сръбски журналисти в Белград "По света и у нас" научи, че Василев е поискал и сръбско гражданство. Сърбия не екстрадира свои граждани.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Старостта започва на 85 години
Старостта започва на 85 години
Разглеждат наредбата за доплащане в болниците
Разглеждат наредбата за доплащане в болниците