НОВИНИ

Цветанов: Нека ВСС да са винаги така единни при вземането на важни решения

Декларацията на ГЕРБ и РБ от вчера беше много ясен знак, че парламента и по-специално парламентарната група на ГЕРБ не е повече в състояние да понася този раздор, който има във ВСС. Това каза пред водещия Димитър Цонев заместник председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Татяна Кръстева
от Татяна Кръстева
19:32, 27.01.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
цветанов всс винаги единни вземането важни решения

Тази липса на постигане на консенсус между всички тези представители както от прокуратурата така също от съда, от парламентарната квота, защото знаем, че днес има обединение на всички враждуващи страни във ВСС и нашата препоръка е, когато има подобни важни решения да се взимат да бъдат така единни и да постигат този консенсус, който е полезен за държавата и за съдебната система, заяви Цветан Цветанов.

Относно доклада на ЕК Цветанов каза, че е изключително удовлетворен от обективната оценка. Конституционните промени показват едно действително сериозно парламентарно мнозинство, което показва ясна политическа воля на всички парламентарнно представени групи за реформите, които са задължителни. Препоръките които се дават от ЕК ние ги приемаме нормално, защото смятаме, че ЕК трябва да бъде партньор в този процес, каза още Цветанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кампания за събиране на местни данъци във Варна
Кампания за събиране на местни данъци във Варна
Приеха бюджета на Варна
Приеха бюджета на Варна