НОВИНИ

Цветанов: Законопроектът за Автомобилна камара е в подкрепа на бранша

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира по повод протеста на автобусните превозвачи, че законопроектът за създаване на Автомобилна камара е в подкрепа на транспортния бранш и целта е да има еднакви права за всички. Той каза също, че ГЕРБ ще обсъдят ситуацията с Обединените патриоти и с Воля. От БСП настояват законопроектът да бъде оттеглен.

bnt avatar logo
от БНТ
11:55, 14.06.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ: Едно от условията и от изискванията на тези, които казват, че законопроектът обслужва някакви интереси, е една от формата за задължителното членство. Задължителното членство отпада и то ще бъде доброволно. Аз не виждам нищо лошо в това когато една общност и един бизнес имат своята камара, защото има камари във всяка една съсловна организация.

Георги Свиленски - БСП: Предложението, което направихме ние, е законопроектът да се изтегли - такъв, какъвто е внесен, да седнат браншовете. Сектор международен транспорт, товарен - имат едни проблеми, да се обединят. Вътрешен транспорт, товарен - имат други проблеми, да се обединят. Автобусен транспорт... Да направят три-четири браншови организации и тези хора да комуникират с държавата. Ако държавата абдикира, ако държавата казва... Ако министърът на транспорта казва, че не може да се занимава с този сектор, аз им казах "Първото нещо, което трябва да направите колеги, е да пуснете една подписка за освобождаване на министъра на транспорта и закриване на тази част от министерството, която досега се е занимавала с вас.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов се срещна с премиера на Палестина
Бойко Борисов се срещна с премиера на Палестина
Започна визитата на македонския президент в България
Започна визитата на македонския президент в България