НОВИНИ

Цветанов поднесе извинения на ДПС след изказването на Красимир Велчев

Красимир Велчев поднесе своите извинения след изказванията на ДПС, не трябва да се правят разделения в НС и никъде, и аз поднасям извинения към ДПС след емоционалното изказване на Велчев, което беше по повод към законопроект на ДПС. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.

bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 28.09.2017
Чете се за: 00:59 мин.
У нас
Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ: Не бива да се правят разделения. Ще разговарям с представители на ДПС, за да се намали напрежението и да не се допуска ескалирането му в парламентарна зала и между политическите групи.

ДПС поиска оставката на Красимир Велчев от ГЕРБ като председател на парламентарната Комисия по вероизповеданията и правата на човека. Изявленията на Велчев насаждат омраза и разделение в обществото, заяви на пресконференция в Народното събрание председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

Изявленията на Велчев са били по повод обсъждането на промени в Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица, предложени от ДПС. Промените касаят само ранените при мирни протести по време на комунистическия режим, става въпрос за морален акт към пострадалите хора, които, отстоявайки правата си, докараха демокрацията в България, обясни Карадайъ.


;

Цветанов коментира и темата с изтребителите.

Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ: Искаме нови разговори с всички участници по темата с изтребителите и да се избере най-доброто за страната ни. 1 милиард и половина като се харчат, трябва да е вземе стратегчиеско и политическо решение. Говорим да се продължи процедурата по закупуване на изтребителите, без последния 8-ми критерий, няма право за създаване на нови критерии, всички други 7 критерии остават.

Сагата с българския изтребител.


Оттеглянето на доверието от кмета на Хасково е принципност в ГЕРБ. Чакахме година поради много избори, които ни очаквахме, но сега трябва да сме в полза на обществения интерес, каза Цветанов.

Цветан Цветанов, зам.-председател на ГЕРБ: Когато един кмет не е на работното си място в тежка ситуация, той има и общинска сесия утре, а си е продължил отпуската. Ние сме принципни, ако не изпълнява своите задължение към партията и обществените интереси, ние ще се разграничим и ще отсъдим в полза на обществения интерес.

Вижте целия разговор във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малките и средни предприятия влизат в електронен справочник
Малките и средни предприятия влизат в електронен справочник
Скандал в Центъра за личностно и творческо развитие в Благоевград
Скандал в Центъра за личностно и творческо развитие в Благоевград