НОВИНИ

Турски сайт пусна текст от записа на Хашоги преди смъртта му

Турският новинарски уеб сайт Хабертюрк пусна първите цитати от запис на аудио касети, за които се твърди, че са последните мигове от живота на саудитския дисидент Джамал Хашоги преди да бъде убит в консулството на Саудитска Арабия в Истанбул на 2 октомври. "Пусни ми ръката, какво мислиш, че правиш?", цитира Хабертюрк думите на Хашоги в тази част на консулството, където се намира визовият отдел и където е направен запис от седем минути. Хашоги се среща с четирима души, един от които го грабва за ръката веднага след влизането му в консулството, съобщи Хабертюрк.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:32, 21.11.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света
турски сайт пусна текст записа хашоги смъртта

Четиримата поемат Хашоги и го отвеждат в административната част на комплекса на консулството. Още трима души се присъединяват към тях, включително един, за когото Хабертюрк твърди, че е бил Махер Абдулазиз Мутреб, предполагаемият шеф на 15-членния "екип за мокри поръчки“. Едно друго лице е идентифицирано като генералният консул на Саудитска Арабия Мохамад ал-Отайби.

"Предател, ще бъдеш принуден да обясниш", казва Мутреб според Хабертюрк. Останалата част от аудиото включва онова, което Хабертурк описва като словесен сблъсък, кавга и изтезания.

Сайтът твърди, че със Саудитска Арабия са осъществени 19 телефонни обаждания от административната част на консулството, като четири от тях са очевидно между Мутреб и Сауд ал-Кахтани, близък съветник на принц Мохамед бин Салман.

Тленните останки на Хашоги до този момент не са намерени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Майка с дете бяха блъснати на пешеходна пътека в Пловдив
Майка с дете бяха блъснати на пешеходна пътека в Пловдив
​Парис Хилтън развали годежа си с актьора Крис Зилка
​Парис Хилтън развали годежа си с актьора Крис Зилка