НОВИНИ

Ученици издадоха своя книга за приятелството

Третокласниците от столичното 105-то средно училище "Атанас Далчев" издадоха своя книга за приятелството. С много настроение, игри и анкети с родителите, те от малки научват кое е ценното в живота. Децата вече знаят, че доверието на приятел се печели трудно, но лесно се губи. Техният съвет е да пазим приятелите си, защото животът без тях е скучен.

Цанка Николова
от Цанка Николова
12:21, 28.06.2017
Чете се за: 00:33 мин.
Още

"Другото ми аз" събира разкази, съчинения, есета и картинки за приятелството. Това е втората книга на третокласниците, чрез която те се учат да разпознават чувствата си и да ги изразят. Да не нараняват нито себе си, нито приятелите си.

Румяна Тунева, преподавател в III Б клас: Когато детето изрази посланието: "Аз се почувствах еди как си, когато ти направи това, и бих желал да не става така, защото...", тогава е по-вероятно другото дете да се постави на мястото на нараненото.

Според експертите, чрез изготвянето на практически продукт помага на децата в процеса на социализацията. Децата стават по-грижовни, мили и усмихнати и по-често използват думичките: Благодаря, обичам, заповядай, съжалявам.

- Какъв трябва да бъде добрият приятел?

Теди: - Загрижен, например.

Георги: - Добър, мил, грижовен. За мен приятелството е много важно и ценно и аз обичам приятелите си и не искам да се разделям с тях.

Приятелството е сила, обич, разбирателство - това научили децата, докато работили над книгата. Най-важно за тях е да усещат подкрепа и взаимното уважение сред другарчетата си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Несебър поднесе извиненията си на туристите за неприятния инцидент
Община Несебър поднесе извиненията си на туристите за неприятния инцидент
Проверяват за незаконен улов на риба
Проверяват за незаконен улов на риба