НОВИНИ

Учителката от село Яна ще бъде наказана с предупреждение за уволнение

Учителката по физическо възпитание Фани Стоянова от 116- то училище в село Яна ще бъде наказана с предупреждение за уволнение. Такова е решението на директорката на училището след като приключи проверката на Регионалното управление по образованието.Забележка пък ще получи учителката по история. Миналата седмица шестокласничка пострада след като учителката по физическо блъсна чин към нея.

Елиана Димитрова
от Елиана Димитрова
20:48, 16.10.2019
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Проверката установи, че преподавателката по физическо възпитание е нарушила нормативната уредба в образованието.

Емилия Йорданова, старши експерт РУО- София: Влязъл е в конфликт с ученичка и то конфликт, който е ескалирал и по този начин е нарушил своите основни задължения като учител.

Фани Стоянова не е спазила и графика на учебното време, вместо да преподава на пети клас физическо, тя била в часа по история на шести клас. Училището е нарушило и Механизма за противодействие на насилието, защото учителката по история не е оказала помощ на пострадалото момиче и то само си е отишло вкъщи. По закон наказанията на учителите определя директорът на училището.

Райна Стоилова- директор на 116 ОУ "Паисий Хилендарски": Предвид степента на нарушението и на отзвука, разбира се, наказанието трябва да бъде съответстващо... предупреждение.

Предупреждение за уволнение?

Да.

Просветния министър Красимир Вълчев заяви, че подобна реакция заслужава дисциплинарно уволнение. През последните дни учители пък се обявиха в подкрепа на Фани Стоянова. Директорката също смята, че има смекчаващи вината обстоятелства- дългият стаж на учителката и добрата й работа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП продава имоти на длъжници по Черноморието на символични цени
НАП продава имоти на длъжници по Черноморието на символични цени
Без пробив по преговорите ЕС - Лондон за Брекзит
Без пробив по преговорите ЕС - Лондон за Брекзит