НОВИНИ

УМБАЛ "Св. Анна" с ново отделение за лечение на травми и модерна апаратура

Пациентите на университетската болница "Св. Анна" вече ще получават висококачествено лечение на травми с последно поколение апаратура за гръбначна хирургия. Ето какви възможности ще предоставя новото отделение...

Айше Сали
от Айше Сали
20:00, 07.03.2016
Чете се за: 00:29 мин.
Още
умбал анна ново отделение лечение травми модерна апаратура

Лечение на всички видове опорно-двигателни заболявания и специализирано отделение за едни от най-тежките гръбначни изкривявания предлага от няколко месеца Университетската болница "Св. Анна".

Сложните и рискови операции вече се осъществяват при невромониторинг, отчитащ всяка промяна в състоянието на пациента. Това от своя страна прави почти 100-процентова вероятността за успех при хирургическите намеси, които досега мнозина смятаха по-скоро за опасни.

Проф. Стефан Станчев, началник на Клиниката по ортопедия: "Това е електрофизиологично изследване по време на самата операция, което отчита всяко едно движение на даден прешлен, гръбначен мозък, гръбначно-мозъчни коренчета."

В София с подобно оборудване досега са разполагали единствено в "Пирогов" и Военно-медицинската академия. До края на годината в "Св. Анна" очакват и карбонова маса. Тя позволява заснемането на клипове и дигитален рентген по време на самата операция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Млекопроизводители и животновъди излизат на протест
Млекопроизводители и животновъди излизат на протест
Инвалиди искат промени в транспортната наредба във Варна
Инвалиди искат промени в транспортната наредба във Варна