НОВИНИ

Условни присъди получиха двамата роми, пребили военнослужещ във Войводиново

Споразумение постигна Районната прокуратура в Пловдив с обвиняемите Асен и Борис Пакетови - братя, които пребиха на 6 януари тази година военнослужещия Валентин Димов в село Войводиново.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:25, 04.04.2019 (обновена)
Чете се за: 00:32 мин.
У нас
условни присъди получиха двамата роми пребили военнослужещ войводиново

Споразумението беше постигнато, след като 17- годишният Борис Пакетов и 22-годишният Асен Пакетов признаха вината си в това, че в съучастие като извършители по хулигански подбуди са причинили на Валентин Димов средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на дясната ябълчна кост, счупване дъгата на същата кост, счупване на челюст, което от своя страна е довело до трайно затрудняване на дъвченето и говоренето.

Съдът даде едногодишна условна присъда с тригодишен изпитателен срок на непълнолетния Борис и тригодишна условна присъда с пет години изпитателен срок на по-големия Асен. Определението е окончателно и не подлежи на протест. След инцидента и двамата братя бяха задържани с най-тежката мярка за неотклонение, след подписване на споразумението, те излизат на свобода.

;

Инцидентът предизвика голямо обществено напрежение и намеса на политици, почти веднага след това започна събаряне на къщи в незаконно построената ромска махала в селото, където живеят и обвиняемите, а всички обитатели се изнесоха.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Служители от Автомобилна администрация-Перник са събирали такса спокойствие
​Служители от "Автомобилна администрация"-Перник са събирали такса "спокойствие"
Германия подкрепя изграждането на завод на Фолксваген в България
Германия подкрепя изграждането на завод на "Фолксваген" в България