НОВИНИ

В България има добри условия за реализиране на бизнес проекти от млади хора

В България има добри условия за реализиране на бизнес проекти от млади и образовани хора, казва софтуерният инженер Ясен Цанев. Той е сред участниците в научната конференция "Младите на старта на бизнеса", която беше организирана във Варна. Защо 24-годишният мъж решава да се завърне у нас въпреки престижната работа, която има в Лондон - чуйте неговия отговор в седмичната ни рубрика "Гласът на града".

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Петър Дойкински
20:45, 07.10.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Ясен Цанев е на 24 години. Завършил е висшето си образование в университета в Шефилд, Англия със специалност комбинирана от компютърни науки и мениджмънт. В момента работи дистанционно за лондонска фирма като софтуерен инженер. Преди две години решава да се завърне в родината си, за да реализира идеите си за създаване на собствена компания.

Ясен Цанев, софтуерен инженер:
"Смятам, че в България има добри условия за работа. Смятам да се развивам в бъдеще в IT сферата в България."

Преди година Цанев и колегата му Иван Лалев, който е маркетинг специалист, започват нов проект - създаването на компания, която да се развива в сферата на технологиите.

Ясен Цанев, софтуерен инженер:
"В началото ще започнем към България, но се надяваме да се разраснем и да търсим пазар и в чужбина."

Според Ясен Цанев условията за бизнес в България се подобряват, защото все повече чуждестранни инвеститори решават да вложат средствата си у нас.

Ясен Цанев, софтуерен инженер:
"В България има хора, с които може да се работи. Това, което хората си мислят, че нищо не става, е просто едно клише. Смятам, че ако един човек е мотивиран, той може да успее и на двете места, а и навсякъде другаде в Европа."

Младият софтуерен инженер смята, че в България институциите по-скоро пречат, отколкото помагат на хората, които искат да развиват собствен бизнес. Споделя, че IT индустрията е една от най-малко засегнатите от дългите бюрократични процедури и е убеден, че с повече упоритост и мотивация ще успее да се наложи и на родния пазар.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Големият актьор Антон Радичев чества 70-годишен юбилей
​Големият актьор Антон Радичев чества 70-годишен юбилей
Фестивал на възможностите започва в центъра на София
Фестивал на възможностите започва в центъра на София