НОВИНИ

Инвестират 10 милиона лева за укрепване на свлачище в Червен бряг

За укрепване на свлачището на входа за Червен бряг от към Плевен е разработен проект за 10 милиона лева. Това съобщи в пресклуба на БТА кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов. Той уточни, че решаването на този проблем е сред най-важните за община Червен бряг, защото е отлаган от години. Според инж. Вълов тези средства ще бъдат достатъчни за стабилно укрепване на свлачището.

bnt avatar logo
от БТА
13:03, 11.03.2018
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
инвестират милиона лева укрепване свлачище червен бряг

Кметът на Червен бряг е убеден, че общината ще получи подкрепата на МРРБ и МОСВ и не по-късно от април или началото на май реализацията на проекта ще започне.

По идея на инж. Вълов още в предишния му кметски мандат (2007-2011 г.) е бил направен проект за укрепване на това свлачище, който е бил предвиден за изпълнение на три етапа. Тогава обаче са осигурени само около 1 милион лева, които са стигнали за изпълнение на отводняването. В новия си мандат кметът на Червен бряг е възложил преработване стария проект, така че укрепването да бъде извършено на ниво и проблемът да бъде решен окончателно. За целта е ангажиран екип от най-добрите в страната, с подкрепата на "Геозащита" - Плевен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима българи са задържани в Македония за трафик на хора
Четирима българи са задържани в Македония за трафик на хора
Предсватбена треска във Великобритания
Предсватбена треска във Великобритания