Този уикенд Пловдив се очертава като желана гурме дестинация. Гергьовско хоро и Духовият оркестър на Пловдив ще открият на 6 май фестивала „Вино и гурме“. Провята се реализира за трети път и е своебразно продължение на „Дефилето на младото вино” през ноември.
Тази година в пролетния фестивал се включват 36 участници. От тях 19 са винарските изби, 8 са ресторантите и няколко производители на храни. Събота и неделя пловдивчани и гостите на града могат да опитат от над 300 кулинарни изкушения, съчетани с повече от 50 вида български вина.
Дегустациите ще се проведат в емблематични места в Стария Пловдив. Наградите за най-подходящо съчетание на вино и храна ще бъдат връчени на 6 май на гала вечеря под надслов „Вечер на пролетното вино“. Победителите в класацията ще бъдат определени от международна дегустационна комисия.