НОВИНИ

В Пловдив гледат делото за опожарените тютюневи складове

Районният пловдивски съд ще гледа днес делото за пожара в тютюневите складове.

bnt avatar logo
от БГНЕС
09:30, 02.02.2017
Чете се за: 00:33 мин.
У нас
пловдив гледат делото опожарените тютюневи складове

Стихията унищожи почти напълно четири масивни сгради в Тютюневия град, две от които са паметник на културата. Свидетелите по делото са 45, 15 са вещите лица.

Шесторната пожаро-техническа експертиза показа конкретния виновник – клошарят Любомир Данчев, обитавал стая на последния етаж в един от складовете. Според заключението, пожарът е тръгнал от незагасена цигара. Клошарят е обвинен в запалване по непредпазливост, обвинението претърпя известна промяна, в първоначалния си вид се говореше за умисъл.

Пожарът на тютюневите складове, последвал във времето умишленото събаряне на друг склад, част от ансамбловия паметник на културата, предизвика огромен обществен резонанс в Пловдив. Не са много хората, които вярват, че само от един фас може да изгорят толкова големи сгради. От ареста си няколко дни след пожара, досега Любомир Данчев е в ареста. Съображенията са, че той няма постоянен адрес и може да предизвика и друго такова престъпление. Клошарят е психически нестабилен. В обвинението е уточнено, че той е причинил щети на стойност над 11 700 000 лв.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Областният управител на Ловеч  разпореди постоянно наблюдение на водоемите
Областният управител на Ловеч разпореди постоянно наблюдение на водоемите
Тежки наводнения в Перу взеха жертви
Тежки наводнения в Перу взеха жертви