НОВИНИ

В "Референдум": Ще бъдат ли разкрити виновниците за фалита на КТБ?

Близо 50 % от анкетираните в представителното проучване на "Алфа Рисърч" за предаването "Референдум" вярват, че разсекретяването на доклада за фалита на КТБ ще допринесе да бъдат разкрити виновниците за фалита. Прави впечатление, че оптимистите в тази насока намаляват в рамките на дебата в "Референдум"- от 63.8% на 49.1%

референдум бъдат разкрити виновниците фалита ктб
bnt avatar logo
от БНТ
22:01, 23.02.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Близо 60 процента от анкетираните заявяват, че искат да разберат имената на вложителите, които са изтеглили парите си непосредствено преди фалита на КТБ.

;

Докладът на "Аликс Партнърс" е на английски език, не може да се превежда и разпространява. Това, което аз успях да прочета е в потвърждение на изводите на временната парламентарна комисия, която оглавявах. Това заяви в "Референдум" Десислава Атанасова от ГЕРБ.

Румен Гечев от БСП потвърди казаното от Атанасова и допълни, че докладът описва целия кръг от фирми, които е замесен в източването на КТБ. Изненадан е приятно от предложените юридически стъпки, с което да се върнат откраднатите пари от КТБ. Има препоръки за дела в няколко европейски държави.

Йордан Цонев от ДПС коментира, че по-важно е с доклада да се запознаят медиите и обществеността. Схемата за източване е реализирана от Цветан Василев и неговия екип, допълни Цонев. Според Цонев основен получател на кредити е бил мажоритарният собственик на банката, а със средствата е придобил значителни активи.

Мартин Димитров от Реформаторския блок каза, че трябва да се изясни кои са хората, източили КТБ. Част от парите трябва да се върнат в масата по несъстоятелността, призова Димитров. По думите му докладът на "Аликс Партнърс" трябва да бъде публично достъпен и е редно да отиде в прокуратурата.

;

75 % от хората не вярват, че виновниците за фалита на банката ще понесат отговорност. Заявяват и, че държавата не защитава по най-добрия начин интересите си по казуса.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Япония изобретиха самопаркиращ се стол
В Япония изобретиха самопаркиращ се стол
Социален проект във Варненския затвор
Социален проект във Варненския затвор