НОВИНИ

Валентин Попов: Необходимостта от реформа в МВР е очевидна

Това каза председателят на най-големия полицейски синдикат в системата по време на национална кръгла маса на тема "Реформа за сигурност и безопасност".

Явор Симов
от Явор Симов
22:35, 18.12.2015
Чете се за: 00:51 мин.
У нас
валентин попов необходимостта реформа мвр очевидна

Според вътрешния министър Румяна Бъчварова много важно е гражданите да виждат партньори в полицията, а не обратното. Участниците в дискусията се обединиха около позицията, че реформата на парче не може да доведе до положителни резултати.

Един от основните проблеми, който поставят работещите в системата на МВР е липсата на елементарна сигурност и предвидимост за тях и семействата им заради постоянните реформи в последните години. Това пък водело до демотивация и до спад в доверието към професионалното и политическото ръководство на институцията. Въпреки това служителите в МВР смятат, че е необходима всеобхватна реформа.

Валентин Попов - председател на УС на СФСМВР: "От една страна тя ни касае пряко като служители и чувстваме необходимостта от такава реформа вече, даже не от година а от десетилетия вече стават. От друга страна ние също сме граждани и като граждани също в това си качество усещаме необходимостта от тези реформи".

Според вътрешния министър Бъчварова досега промените са се фиксирали предимно около числеността на служителите в МВР и оцени това като неправилен подход.Тя призна, че във ведомството има тежка бюрокрация.

Румяна Бъчварова - вицепремиер и министър на вътрешните работи: "Не може да правим реформи на парче по никакъв начин. На първо място трябва да направим промени в административната структура и механизмите на управление. Министерството да работи по-добре с оглед на по-добрата услуга, която предоставя на гражданите, това е смисълът. А не да намалим бюджетът, да махнем 10 % от служителите".

Бъчварова каза още, че концепцията за задълбочена реформа е в крайната си фаза и се ангажира в началото на следващата година да бъде представена за обсъждане.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горанов няма намерение да подава оставка
Горанов няма намерение да подава оставка
Глоби за суперслаби манекенки
Глоби за суперслаби манекенки