НОВИНИ

Валентин Радев: Опозицията прекъсна изненадващо дебатите по вота на недоверие

Съществен пропуск на полицаите, веднага спряхме отпуската на шефа на Районното управление. Възползвал се е от нарушение на правилата. Директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив ще реши каква отговорност да бъде понесена. Това каза вътрешният министър Валентин Радев в "Денят започва", по повод вчерашното бягство на мъж от ареста. По думите му мъжът е пуснат до тоалетна, която не е била с по-засилени мерки за сигурност.

bnt avatar logo
от БНТ
08:41, 27.06.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Избягалият в Ловеч го хванахме за 52 часа, аз се опитвам като министър да гледам тенденциите, допълни Радев и каза, че повечето избягали затворници биват хванати.

Министърът коментира и акциите от последните дни в Ботевград:

Валентин Радев: В Ботевград има задържани - синът на Пелов и други, не мога да разказвам, внимаваме винаги какво разказваме, господар на досъдебното производство е Прокуратурата.

Полицията не е премерила силите, с които отива. Има кой да осъди тези, които са вдигали шум. Не може да отидат 2-3-5 полицаи срещу 50-100 души. Доколкото знам не е имало употреба на оръжие, води се проверка.

Нашата грешка е, че не успяхме да опазим Пелов, пазим всички граждани, стъпка ни трябваше, за да предотвратим две жертви. Продължаваме да получаваме сигнали за другия избягал затворник - Радослав Колев.

;
Валентин Радев: За мен беше изненада, че прекъснаха дебатите по вота на недоверие. Не ГЕРБ реши, че няма нужда от дебати. Ние бяхме подготвени. Останах изумен, че никой от опозицията не иска да говори. Не изчерпаха времето за изказвания.

По думите на министъра падат грабежите през последните години. Всички искаме разкриваемостта да е по-голяма. При срещите си с кметовете, не чух един да стане и да критикува. Купуваме автомобили, пристигнаха около 500 нови. Нека кажат какво искат, аз казах, че ще отида в парламента и ще се бия за тези искания. Платихме униформите - 17.5 млн. лева. Вдигнахме заплатите 15-20 процента, допълни още Валентин Радев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
С масов улов по реки, язовири и морето отбелязваме Световния ден на риболова
С масов улов по реки, язовири и морето отбелязваме Световния ден на риболова
Фотокапани на плажа Корал
Фотокапани на плажа "Корал"