НОВИНИ

Валери Симеонов е новият заместник-председател на НС

Валери Симеонов от "Обединените патриоти" беше избран за заместник - председател на Народното събрание, на мястото на Явор Нотев от "Атака", който стана независим депутат.

Надежда Василева
от Надежда Василева
09:36, 20.11.2019 (обновена)
Чете се за: 00:50 мин.
У нас

От "Атака" възразиха срещу избора и определиха Симеонов като провалил се вицепремиер.

ДПС пък напуснаха залата преди гласуването.

Симеонов беше избран със 118 гласа за, 6 против и шестима въздържали се. Валери Симеонов определи като предвиди и действията на "Атака" и ДПС и заяви, че не е притеснен от реакцията.

Ето още от реакциите:

Павел Шопов, "Атака": Стъпка по стъпка, се стигна до това безчестие - да бъде днес предложен за заместник-председател на българското Народно събрание един провалил се вицепремиер. И аз не знам хилядите, които протестираха миналата година против него, и които искаха неговата оставка, това бяха национални протести, може би най-мощните протести в мандата на този парламент, какво ще си помислят и какво ще кажат.
Мустафа Карадайъ, ДПС: Изборът на нов заместник-председател на Народното събрание днес според нас е обида към парламентаризма, поредното падение на Народното събрание и народните представители на ГЕРБ и БСП, които извършиха този акт. Кошмарът на майките на деца с увреждания беше възнаграден от ГЕРБ и БСП.
Валери Симеонов, Обединени патриоти: Мене не ме притеснява, защото познавам много добре както "Атака", така че те са предвидими с тяхната реакция, така и ДПС. И до известна степен това е един вид номинация от тяхна страна, тяхното поведение. Приемам го като такова.
Цвета Караянчева, председател на НС: Ние подкрепихме г-н Симеонов, защото в крайна сметка спазваме правилника, а това е възможност и право на парламентарните групи да излъчват заместник-председатели.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Силно земетресение в Мексико
Силно земетресение в Мексико
​65-годишен мъж от Добрич е пострадал при взрив на газова бутилка
​65-годишен мъж от Добрич е пострадал при взрив на газова бутилка