НОВИНИ

Валери Симеонов: Не ни е крайната цел да заемаме властови позиции

Веднага след официалното обявяване на първите резултати от изборите от Коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, Атака, ВМРО" коментираха, че са очаквали доста по-голям процент. От думите на Валери Симеонов стана ясно, че биха подкрепили бъдещо правителство, в чиято програма има повече приоритети от програмата на "Обединени патриоти". Валери Симеонов каза, че ще преговарят и когато преговорите приключат, ще обяви дали ще участват в управлението.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
07:34, 27.03.2017
Чете се за: 01:11 мин.
Избори 2017

Съпредседателят на Обединените патриоти и лидер на НФСБ Валери Симеонов заяви пред БНТ, че искат да видят крайния резултат от изборите и оттам нататък да преценят как ще протекат преговорите с партиите, предлагащи им коалиция. Щo се отнася до това ще искат ли да влязат в официална коалиция с ГЕРБ или ще се задоволят с парламентарна подкрепа Симеонов каза:

Валери Симеонов - съпредседател на Патриотичния фронт: Знаете ли, доста сме скучни и предвидими, недейте очаква някакви емоции, някакви невероятни развития - ще стане същото, което стана преди 2 години, ще поискаме да направим една програма, която правителството да изпълнява и в тая програма ще се опитаме да убедим всички участващи в това управление, че трябва да има повече приоритети на програмата на Обединени патриоти. Така че, когато се приключи с тези преговори с програма, ще ви кажа ще участваме ли, няма ли да участваме.

По думите на Валери Симеонов Обединените патриоти "Не са болни от амбиции за власт", и това е показано в продължение на 2 години досега.

Валери Симеонов - съпредседател на Патриотичния фронт: Не ни е крайната цел да заемаме властови позиции, целта ни е да свършим работа. Както предния път свършихме не малко, според моята преценка, неща, ще се опитаме пак така да продължим по същия начин. Властта не е най-важното, хората ще съдят за нас по това какво сме направили, а не дали сме заемали 2-5 министерски кресла, колко пъти сме се появявали по медиите и колко обаятелни сме изглеждали, важно е какво ще свършим.

Валери Симеонов заяви, че се разбират с лидера на Атака Волен Сидеров и на ВМРО Красимир Каракачанов, но по думите му "Животът е нещо доста сложно". Той се надява да продължат да работят както досега и занапред. И от ВМРО коментираха, че въпросът "Дали "Обединените патриоти" са обединени?" се задава непрекъснато. Те обаче остават такива.

Надявам се, че здравият разум ще надделее по принцип и ние не сме се събрали затова да правим високи резултати или нещо подобно, а да свършим нещо, за което се борят и трите партии, каза Юлиан Ангелов - организационен секретар на ВМРО.

Обединени патриоти заявиха, че имат отговорността, с която ги натоварват избирателите и важното оттук нататък е как ще реализират доверието на хората.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изборни резултати при обработени близо 90% от протоколите
Изборни резултати при обработени близо 90% от протоколите
Как преминава предаването на изборните протоколи в страната
Как преминава предаването на изборните протоколи в страната