НОВИНИ

​Варна вече има своя “Стена на пожеланията”

Стената е разположена на ъгъла на бул. “Княз Борис” и ул. “Воден”. Стената се превръща в световен проект, започнал в началото като експеримент. “Искам да станем най-добрите лекари“,“Искам да прегърна децата на моите деца“, „Искам да не стана бездомен художник“ са само част желанията, които могат да се прочетат сред многото, запълнили за пореден път стената от край до край.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Даниела Цекова
22:00, 15.10.2017
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Тя съществува в редица световни градове, има я в 76 държави, върху нея се пише на повече от 38 езика, а мястото за иизписване на мечтите, амбициозни или плахи, свършва много бързо, буквално за часове.

В света има 2200 такива стени. 2201 е във Варна. Там хората изписват своите послания - какво искат да направят преди да остареят.

Проектът "Before i die..." е световен феномен, започнал като експеримент наречен "Стената".

Елизабет Кавафян, изпълнител на проекта "Стена на пожеланията": Целта на проекта е социален, въпросът е да могат хората да вербализират своите желания, мечти, да могат да ги поставят на дъската, да си ги видят и да си наредят приоритетите в живота.
Мирчо Христов: Вече е доста модерно да се говори за космическите тенденции. Защо не един ден човечеството да не стъпи на планетата Марс. Аз лично много бих се радвал да бъда част от тези, които са имали това удоволствие.
Лина: Искам да покатеря Хималаите. Защото по принцип много обичам планини, върхове и съм спортист, така че затова.

Ако и вие искате да изпишете своята мечта с тебешир, можете да го направите до 15 ноември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кандидатът на БСП спечели балотажа в село Попович в община Бяла
Кандидатът на БСП спечели балотажа в село Попович в община Бяла
Себастиан Курц обещава нова политика  в Австрия
Себастиан Курц обещава нова политика в Австрия