ИЗВЕСТИЯ

Моите новини

ЗАПАЗЕНИ

Варненци предпочитат родните козунаци

bnt avatar logo от БНТ
A+ A-
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

В седмицата преди Великден хлебопроизводителите във Варна имат готовност да приготвят и да предложат в търговската мрежа над 300 хиляди козунака. В бранша очакват и тази година най-много да се търсят козунаците, направени по традиционна българска рецепта. Увеличение на цените няма да има, категорични са в сектора. Защо е добре да изберем българските продукти пред вносните за Великден и с какво са по-качествени – за това разговаряме с Иво Бонев, председател на Регионалния съюз на хлебопроизводителите и сладкарите във Варна в рубриката “Гласът на града”.

Video Player is loading.
Текущо време 0:00
Продължителност -:-
Заредено: 0%
Тип на потока НА ЖИВО
Оставащо време 0:00
 
1x
    • Глави
    • descriptions off, selected
    • Спряни субтитри, selected
      Субтитрите са автоматично генерирани и може да съдържат неточности.

      През последните години се увеличава разнообразието от козунаци, предлагани на пазара преди Великден. Най-масовите са така наречените микс, съставките, които се влагат са предварително направени, на значително по-ниски цени се предлагат и са с по-дълъг срок на годност. За производството им е необходим около час и половина. Тези, които обаче са наистина много вкусни и се правят по стара бългрска рецепта, за тях се изисква много повече време.

      "Един такъв козунак се произвежда за около 6 часа, това е прекрасен български продукт с различни пълнежи и тази година ще изненадаме нашите потребители като хит ще бъде рулото с мармалад и шоколад", разказа Бонев.

      Това резонно ги прави и по-скъпи. Козунаците ще се предлагат и на цени като миналогодишните, категорични са в бранша.

      "Цените са на обикновен козунак около 2.20 , 2.50 до 2.70, на козунак с пълнеж, без значение какъв е, около 3.50, 3.70, 4 лева и на козунак с чисто краве масло и козуначени рула цените варират от 5 до 5.50 лева", обясни Бонев.

      И тази година няма да липсват вносни продукти.На пазара обаче козунаците, произведени от български фирми, са предпочитани.

      "Нашите продукти са със значително по-добри качества в сравнение с някои от вносните. Българското се отъждествява с качество, а друга причина да изберем българското е да подкрепим работните места, които нашите сънародници заемат тук в България", смята Бонев.

      Той също ще подкрепи родното производство като заложи на българските продукти за празничната си Великденска трапеза.

      ТОП 24

      Най-четени

      Product image
      Новини Чуй новините Спорт На живо Аудио: На живо
      Абонирай ме за най-важните новини?