НОВИНИ

Важни законови промени и отговори от министри, ако днес има кворум в парламента

Днес депутатите ще опитат да подновят работата си, след като вчера заседанието на парламента се провали заради липса на кворум. За да се проведе пленарното заседание са необходими минимум 121 народни представители.

bnt avatar logo
от БНТ
06:35, 28.09.2018
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Очаква се днес, ако в парламента има кворум, депутатите да гласуват окончателно промените в Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина. С тях се ограничава износът на лекарства, от които има недостиг на българския пазар.

Депутатите трябва да гледат и промени в закона за местното самоуправление. Те предвиждат създаване на звено в общината, което да отговаря за изпълнение на актовете на кмета и Общинския съвет по опазване на обществения ред, имуществото и организацията на движението по пътищата.

В парламентарния контрол на питания ще отговарят двама министри. Здравният министър Кирил Ананиев ще даде информация за просрочени задължения на Националната здравноосигурителна каса към чужди държави и фондове.

Военният министър Красимир Каракачанов трябва да разясни процедурата за осигуряване летателната годност на самолети Су-25.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Витраж на Дейвид Хокни в Уестминстърското абатство
Витраж на Дейвид Хокни в Уестминстърското абатство
Протест на жители в Чепеларе ще блокира главния път Пловдив - Смолян
Протест на жители в Чепеларе ще блокира главния път Пловдив - Смолян