НОВИНИ

Вечерта на Аскеерите

Преди минути приключи 27-ата церемония по връчването на националните награди за постижения в театралното изкуство "Аскеер 2017" в театър "Българска армия". Големите победители са Меглена Караламбова и Свежен Младенов, които получиха наградата съответно за женска и мъжка водеща роля. Караламбова получи наградата за ролята си на майката в „Разговори с мама” на Театър 199 „Валентин Стойчев“, а Младенов за ролята на поп Кръстьо във „Великденско вино“ на Театър „Възраждане“ .

БНТ2-София
от БНТ2-София Владимир Христовски
21:30, 24.05.2017
Чете се за: 00:25 мин.
Още

Статуетката на Георги Чапкънов - Чапа за поддържаща мъжка и женска роля получиха Йордан Ръсин за ролята му на Телегин във „Вуйчо Ваньо“ на Театър „Възраждане“ и Ивана Папазова за ролята ѝ на Икония във „Вълци“ на Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ – Пловдив. Наградата в раздел режисура получи Диана Добрева за постановката „Вълци“ на Драматичен театър „Н. О. Масалитинов“ – Пловдив. В категорията за изгряваща звезда бяха отличени Боян Крачолов, Димитър Крумов и Иван Николов за „Това НЕ Е Хамлет“ на Театрална работилница „Сфумато“.

Свила Величкова получи два "Аскеера" в разделите сценография и костюмография за представлението „Малката морска сирена“ на Театър „София“. Голямата награда за цялостен принос към театралното изкуство „АСКЕЕР 2017" получи българският драматург Константин Илиев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Раздадоха годишните награди Аскеер 2017
Раздадоха годишните награди "Аскеер 2017"
Ботев (Пловдив) спечели третата купа на България  в историята си
Ботев (Пловдив) спечели третата купа на България в историята си