НОВИНИ

Вечното дерби: ​ЦСКА и Левски завършиха 2:2

ЦСКА и Левски завършиха 2:2 в зрелищно дерби от 30-ия кръг на Първа лига. Ремито до голяма степен сложи край на надеждите на "червените" да настигнат Лудогорец на върха. ЦСКА изостава на 5 точки, но Лудогорец има и мач по-малко. "Червени" и "сини" си разделиха по едно полувреме и равенството бе логичен изход от мача.

bnt avatar logo
от БТА
20:17, 18.04.2018
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

ЦСКА започна значително по-агресивно и доминира тотално през първото полувреме. Завръщането в игра на голмайстора Фернандо Каранга след изтърпяно наказание за картони внесе импулс в редиците на ЦСКА и "червените" изглеждаха преобразени в сравнение с дербито със "сините" преди седмица за Купата. Каранга изработи първия гол в 6-а минута, когато бе повален в наказателното поле от Божидар Митрев и сам превърна в гол 11-метровия наказателен удар.

Три минути по-късно изключително активният по левия фланг Енрике финтира двама защитници в синьо и с прецизен удар в близкия ъгъл вкара втори гол за ЦСКА. Ранните попадения дадоха увереност на играчите на Стамен Белчев и до края на полувремето само късметът спаси вратата на Левски от още попадения.
В 33-а минута Тиаго Родригес стреля пред наказателното поле от воле, но Митрев изби в корнер. Пет минути по-късно Каранга изпусна 100-процентово положение, след като излезе сам срещу Митрев, но стреля покрай вратата.

На почивката старши треньорът на "сините" Делио Роси смени неубедителния Антонио Вутов и пусна Роман Прохазка, което преобрази играта на тима в средата на терена. Левски се върна в мача в началото на второто полувреме, когато в 48-а минута Иван Горанов реализира с глава след центриране на Милош Цветкович.
В 60-а минута груба грешка в защита на Николай Бодуров позволи на Серджиу Буш да овладее топката и да върне към Паулиньо, който необезпокояван реализира за 2:2.

Изравнителното попадение събуди "червените", които отвърнаха с две ситуации пред вратата на Митрев, но най-напред Енрике стреля в аут от малък ъгъл, а след това Каранга не успя да намери добре топката от въздуха и я прати в ръцете на вратаря. В 83-а минута Жеферсон фаулира на тъчлинията Серджиу Буш. Румънецът реагира невъздържано и избута Жеферсон. Главният рефер показа червени картони и на двамата, което предизвика недоволни реакции сред феновете и на двата отбора. Левски бе близо до трети гол в 87-а минута след нова грешка на Бодуров, но Обертан стреля над вратата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коментари за препоръката на ЕК да започне преговори с Македония и Албания
Коментари за препоръката на ЕК да започне преговори с Македония и Албания
Турски изтребители прелетели в близост до хеликоптера на Алексис Ципрас
Турски изтребители прелетели в близост до хеликоптера на Алексис Ципрас