НОВИНИ

Подкрепа за арестуваната Десислава Иванчева

Защитиници на Десислава Иванчева предполагат, че тя е настъпила сериозни строителни интереси и това е причината за нейния арест. Това беше обявено от сдружение "Зелен Младост" на предварително насрочена пресконференция против презастрояването на столицата, в която именно арестуваните Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова трябваше да бъдат главни участници. Хората, които ги подкрепят, са възмутени от начина на задържането на двете жени.

Карина Караньотова
от Карина Караньотова
19:47, 18.04.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Още преди началото на пресконференцията привържениците на Десислава Иванчева трудно сдържаха емоциите си заради начина, по който тя беше арестувана.

Мария Панчева: Нито един човек, който не е минал през съд няма право да бъде унижават по този начин!
- Цяла България гори Фейсбука, че това е постановка!
Петър Кърджилов, "Връзки с обществеността", район "Младост": Почти сигурно е, че ще бъде заведено дело в европейския съд за правата на човека в Страсбург.

От сдружението "Зелен Младост" продължават да настояват за отпадането на параграф 28 от Закона за устройство и застрояване, според който може да се изменя предназначението на зелените площи.

Мирослав Христов: Закона заобиколи Иванчева, защото този параграф 28 позволява собствениците на парцели сами да си определят как и какво да строят без зелени площи.

Подкрепа за Десислава Иванчева беше демонстрирана и пред Съдебната палата. Участниците коментираха и обвиненията към районния кмет на Младост, че не е вършела работата си компетентно. Ако се докаже, че кметът Иванчева е извършила престъпление привържениците ѝ ще се разграничат от нея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Куба смени лидера си: за първи път президентът няма да е от династията Кастро
​Куба смени лидера си: за първи път президентът няма да е от династията Кастро
Доналд Тръмп потвърди: Шефът на ЦРУ е бил на тайно посещение в Северна Корея
Доналд Тръмп потвърди: Шефът на ЦРУ е бил на тайно посещение в Северна Корея