НОВИНИ

Велислава Кръстева: НДК не е културен институт

Депутатът от ДПС Велислава Кръстева заяви в студиото на „Още от деня“, че НДК не произвежда култура и не е културен институт, а е инфраструктура за конгреси, а управлението на НДК е въпрос на мениджмънт, а не на производство на култура.

bnt avatar logo
от БНТ
19:06, 03.07.2017
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Бившият заместник-министър на културата от ДПС Велислава Кръстева добави, че очаква проверката на прокуратурата да разкрие нарушения в работата и мениджмънта на НДК. Тя заяви, че не може проблемът на една сграда и нейният мениджър да застрашават предстоящото председателство на България на Съвета на ЕС и за пример илюстрира Естония, чието председателство протича в сграда, която е бивша електроцентрала.

По въпроса с напрежението в Асеновград Велислава Кръстева обвини „националистите в управлението“ за симптоматичните проблеми на етническо напрежение в обществото, което се вижда последните седмици.

Велислава Кръстева: Има еднозначно отношение и оценка от страна на европейските социалисти и на либералите за присъствието на ОП в управляващата коалиция. Етническият мир не е знаме, което някой може да размахва тържествено. Последните седмици показват една симптоматика за заболяване на обществото. Неслучайно оценката за демокрацията на нашите партньори в ЕС е комплицирана.

Като депутат от избирателен район в Плевен Велислава Кръстева посочи, че ситуацията след пороите там е критична, главно по вина на държавното управление. Тя нарече работните групи за справяне със ситуацията „пиар акция“.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тръмп се разправи със CNN в пародийно видео
Тръмп "се разправи" със CNN в пародийно видео
Варненската болница “Света Анна” получи нова апаратура
Варненската болница “Света Анна” получи нова апаратура