Убиецът от кв. "Надежда" Виторио Александров остава в ареста

Софийският апелативен съд остави окончателно в ареста Виторио Александров, обвинен за убийството на дъщеря му и майка ѝ. Инцидентът стана преди десетина дни в столицата.

от БНТ БТА , Източник: БТА
11:35, 06.11.2018 (обновена)
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
убиецът надежда викторио александров остава ареста

За да откаже да пусне от ареста младия мъж, съдебният състав се опря на показанията на свидетели и няколко експертизи. Освен това обвиненията на Александров били тежки, което пък е мотив да се смята, че той е опасен за обществото. Според съдебния състав ставало ясно, че има конфликти в семейството на Виторио.

Както пред градския съд преди около седмица, така и днес Виторио каза, че не си спомня детайли по двете престъпления. Оплака се, че не бил преглеждан в ареста, че има проблем с едното ухо и постоянно чувал пищене. Защитата му поиска експертизи за здравсловното и психичиното му състояние, но съдът отказа назначаването им.

Прокуратурата от своя страна представи нови разпити на свидетели и графологична експертиза на писмото, за което се твърди, че Виторио е писал до родителите си. Защитата на свой ред цитира разпити на свидетели, според които действията на Виторио били непоследователни и хаотични. Пак според защитата, не ставало ясно кога е писано писмото.

От съда Виторио поиска домашен арест, каза, че няма да се укрива. Всички медии ще бъдат пред нас и няма къде да отида. В ареста има риск за здравето ми, защото имам травма на главата, каза младият мъж. Не съм убиец и никога не съм бил. Не съм крадец. Няма да се крия от съда, беше категоричен Виторио Александров.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
БСП внесе в АПИ искане за независима техническа експертиза на магистралите
БСП внесе в АПИ искане за независима техническа експертиза на магистралите
Тереза Мей: Споразумението за Брекзит е почти готово
Тереза Мей: Споразумението за Брекзит е почти готово