НОВИНИ

Съдът остави в ареста Викторио Александров, обвинен за двойното убийство в София

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста обвинения за убийството на едногодишното си дете и приятелката си Викторио Александров. За първи път съдебната зала 26-годишният охранител разказа какво помни от фаталната нощ. В залата стана ясно, че дни преди инцидента Викторио е писал писмо до родителите си, в което намекнал, че иска да избяга в Турция. Според съда Викторио е опасен за околните и има лабилна психика, имало и данни че заплашвал родителите на приятелката си с убийство.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:21, 01.11.2018
Чете се за: 02:37 мин.
У нас

На влизане в съдебната зала обвиняемият Викторио Александров запази мълчание. Пред съдията охранителят разказа, че между 25 и 29 октомври отношенията му с убитата Дарина и нейните родители рязко се влошили. По думите му двамата се карали за фамилното име на дъщеря им Никол и дали то да бъде като това на баща ѝ. Последвал и скандал за битови сметки и отговорностите след раздялата на младото семейство.

В деня на убийството Викторио бил в апартамента на приятелката си, носил и пистолет. Последвал пореден скандал. Дарина го заплашила, че няма да види повече дъщеря си и изтръгнала детето от ръцете му. Следващият спомен на Викторио е как тича с детето в Северния парк.

В съдебната зала мъжът заяви, че не помни моментите, в които приятелката и детето му са били простреляни смъртоносно. Няма спомен да е отвличал и такси. Защитата поиска експертиза за психичното му състояние.

Адвокат Елисавета Иванова: Това е някакъв афект, който за мен лично е предизвикал краткотрайно разстройство на съзнанието. Според мен нещо в момента се случило във връзка с отнемането на детето от ръцете му.

По време на делото стана ясно, че няколко дни преди убийствата, Викторио е писал писмо до родителите си, в което намекнал за бягство в Турция.

Адвокат Елисавета Иванова: Аз не смятам, че това писмо може да се кредитира, тъй като към момента няма графологична експертиза от кого е написано, няма дата.

Родителите на Викторио, които също присъстваха в залата, запазиха мълчание.

Лилия Александрова, майка на обвиняемия Викторио Александров: Нямам какво да ви кажа, има още много неща за уточняване.

Пред съдията 26-годишният охранител заяви, че съжалява за всяко едно негово действие и иска домашен арест, тъй като бил сринат психически и само родителите му можели да му помогнат. Имал нужда и от по-добро лечение.

Ако бъде признат за виновен Викторио Александров може да получи доживотен затвор без право на замяна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тойота изтегля 1,6 милиона коли по света заради проблемни въздушни възглавници
Тойота изтегля 1,6 милиона коли по света заради проблемни въздушни възглавници
​Открити са първи случаи на африканска чума при диви свине в област Добрич
​Открити са първи случаи на африканска чума при диви свине в област Добрич