Съдът остави в ареста Виторио Александров, обвинен за двойното убийство в София

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста обвинения за убийството на едногодишното си дете и приятелката си Виторио Александров. За първи път съдебната зала 26-годишният охранител разказа какво помни от фаталната нощ. В залата стана ясно, че дни преди инцидента Виторио е писал писмо до родителите си, в което намекнал, че иска да избяга в Турция. Според съда Виторио е опасен за околните и има лабилна психика, имало и данни че заплашвал родителите на приятелката си с убийство.

Тихомир Игнатов
от Тихомир Игнатов
17:21, 01.11.2018
Чете се за: 02:37 мин.
У нас

На влизане в съдебната зала обвиняемият Виторио Александров запази мълчание. Пред съдията охранителят разказа, че между 25 и 29 октомври отношенията му с убитата Дарина и нейните родители рязко се влошили. По думите му двамата се карали за фамилното име на дъщеря им Никол и дали то да бъде като това на баща ѝ. Последвал и скандал за битови сметки и отговорностите след раздялата на младото семейство.

В деня на убийството Виторио бил в апартамента на приятелката си, носил и пистолет. Последвал пореден скандал. Дарина го заплашила, че няма да види повече дъщеря си и изтръгнала детето от ръцете му. Следващият спомен на Виторио е как тича с детето в Северния парк.

В съдебната зала мъжът заяви, че не помни моментите, в които приятелката и детето му са били простреляни смъртоносно. Няма спомен да е отвличал и такси. Защитата поиска експертиза за психичното му състояние.

Адвокат Елисавета Иванова: Това е някакъв афект, който за мен лично е предизвикал краткотрайно разстройство на съзнанието.Според мен нещо в момента се случило във връзка с отнемането на детето от ръцете му.

По време на делото стана ясно, че няколко дни преди убийствата, Виторио е писал писмо до родителите си, в което намекнал за бягство в Турция.

Адвокат Елисавета Иванова: Аз не смятам, че това писмо може да се кредитира, тъй като към момента няма графологична експертиза от кого е написано, няма дата.

Родителите на Виторио, които също присъстваха в залата, запазиха мълчание.

Лилия Александрова, майка на обвиняемия Виторио Александров: Нямам какво да ви кажа, има още много неща за уточняване.

Пред съдията 26-годишният охранител заяви, че съжалява за всяко едно негово действие и иска домашен арест, тъй като бил сринат психически и само родителите му можели да му помогнат. Имал нужда и от по-добро лечение.

Ако бъде признат за виновен Виторио Александров може да получи доживотен затвор без право на замяна.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Тойота изтегля 1,6 милиона коли по света заради проблемни въздушни възглавници
Тойота изтегля 1,6 милиона коли по света заради проблемни въздушни възглавници
​Открити са първи случаи на африканска чума при диви свине в област Добрич
​Открити са първи случаи на африканска чума при диви свине в област Добрич