НОВИНИ

Започна благотворителната кампания "Големи чудеса за малките герои"

Всяка година у нас се раждат над 6000 недоносени бебета, което означава, че всяко десето бебе е родено преждевременно. Не съществува обаче национална програма за проследяване и превенция на усложнения при такива случаи.

bnt avatar logo
от Татяна Йорданова
15:21, 01.11.2018
Чете се за: 00:26 мин.
У нас

В името на тази кауза днес беше даден старт на благотворителната кампания "Големи чудеса за малките герои". Чрез нея Фондация "Нашите недоносени деца" ще събира средства за закупуване на животоспасяваща апаратура, изграждане на семейни стаи, в които родителите да бъдат до децата си в болницата и подпомагане на семеен център за недоносени деца.


д-р Донка Узунова, "Неонатология" в САГБАЛ "Шейново": Проблемът не е в това дали те ще оцелеят, а след това - как ще продължим грижите за тях.
Маргарита Габровска, семеен център "Малки чудеса": Около 30% от недоносените бебета страдат от по-сериозни увреждания като детска церебрална парализа, белодробни проблеми, зрителни увреждания.
Мая Красимирова, майка: Тези деца са много борбени, тези деца се борят страшно много за живота си и наистина заслужават да бъдат подкрепени.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Избягалият от болницата в Благоевград арестант сам се е предал на полицията
Избягалият от болницата в Благоевград арестант сам се е предал на полицията
Протест на служители на Гугъл
Протест на служители на Гугъл