НОВИНИ

Вицепремиерът Марияна Николова се срещна с посланика на Нидерландия

„Искаме да утвърдим България като атрактивна инвестиционна дестинация и перспективен пазар за холандските фирми“, заяви заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова по време на срещата си с извънредния и пълномощен посланик на Кралство Нидерландия Берендина Мария Тен Тъшър. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

вицепремиерът марияна николова срещна посланика нидерландия
bnt avatar logo
от БНТ
19:38, 02.12.2019
Чете се за: 00:23 мин.
У нас

Вицепремиерът отбеляза, че има потенциал за двустранно сътрудничество в областта на IT, киберсигурността, иновациите, привличане на инвеститори във високотехнологични производства, изграждането на технологични и индустриални паркове. Николова сподели, че усилено работи за налагане на кибер етика в информационните процеси.

В рамките на разговора беше обсъдена идеята за провеждане на събитие, посветено на бизнеса, което да допринесе за засилването на икономическите връзки. Посланик Тъшър запозна вицепремиера и с инициатива, насочена към учащите млади хора, която има за цел да ги мотивира да се завърнат в родината си след завършване на обучението си в чужбина.

Посланик Тъшър подари на вицепремиера специално селектираните лалета „Сердика” по повод на 110-та годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и Нидерландия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват газопровод между Русия и Китай
Откриват газопровод между Русия и Китай
Георги Тошев: Стефан Данаилов си отиде щастлив
Георги Тошев: Стефан Данаилов си отиде щастлив