НОВИНИ

Валери Симеонов не приема оставката на зам.-министър Росица Димитрова

Вицепремиерът Валери Симеонов не е съгласен с приетата оставка на зам.-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова. Това съобщи той на брифинг пред журналисти в Министерския съвет.

bnt avatar logo
от БТА
13:12, 20.06.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас
валери симеонов приема оставката зам министър росица димитрова
Валери Симеонов, вицепремиер: Тя е в моя ресор, това не е съгласувано с мен. Категорично заявявам, че тя е един добър професионалист. В държавната администрация много трудно се създават професионалисти, за да могат да бъдат по такъв лесен начин харчени и то за абсолютно безумни обвинения.

По думите на Симеонов това, че Росица Димитрова е пътувала в бизнес класа на самолет не е проблем, защото се наложило билетът да бъде купен в последния момент и не са останали други възможности. Освен това, Димитрова спала в общежитието на посолството.

Симеонов информира, че е разговарял с министър-председателя Бойко Борисов и го е уведомил, че е несъгласен с приетата от него оставка и счита, че не бива да бъде освобождаван заместник-министър, който има добър професионален опит и биография, работещ в едно от най-тежките министерства.

;

Освен това, според Симеонов, Димитрова е приета много добре от всички социални партньори и е заместник-министър от квотата на ГЕРБ.

Вицепремиерът допълни, че с оглед сериозните сътресения, които напоследък е понесло Министерството на труда и социалната политика, е недопустимо "сега по такъв начин да бъде пожертван и заместник-министър".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Страни от ЕС, включително България, на извънредна среща за миграцията в неделя
Страни от ЕС, включително България, на извънредна среща за миграцията в неделя
Протестиращите майки се срещат днес с организации на хората с увреждания
Протестиращите майки се срещат днес с организации на хората с увреждания