НОВИНИ

Владимир Москов: Там, където е местната власт, там са хората

Новият заместник председател на БСП Владимир Москов заяви, че е имало години, които БСП е подценявала местната власт, но сега нещата не стоят така. От партията смятат, че там където е местната власт, там са и хората.

bnt avatar logo
от БНТ
08:23, 19.05.2017
5357
Чете се за: 01:11 мин.
У нас
Владимир Моксов, зам.-председател на БСП: "След 1990 година имах възможност активно да участвам и наблюдавам нещата в БСП. Винаги е имало моменти на трусове, но смятам, че винаги е надделявало принципното и колективното решение. Тези решения са взети с голямо мнозинство. Няма нужда с е поддаваме на чувства. Всички, които критикуват това, което предлага председателят, са участници в националния съвет."

Москов отбеляза, че е имало години, в които БСП е подценявала местната власт.

Владимир Моксов, зам.-председател на БСП: "Имаше определени години, в които местната власт беше подценявана и използвана само когато има избори. Когато има избори, идваме на срещи искаме съдействието на кметовете. Само че в последните няколко години този процес се обърна. Като цяло смятам ,че в страната не достатъчно се използва капацитетът и възможностите на местната власт. Реално проблемите на хората са в градовете и селата, а там най-близката власт е местната. Сегашното ни ръководство и председателят на партията са усетили, че местната власт е разковничето, за да се подобрят някой от политиките в страната. Там където е местната власт, са хората."

Относно нелоялните практики от страна на работодатели, той беше категоричен.

Владимир Моксов, зам.-председател на БСП: "Не е нормално в днешни времена. Имаше в нашия район гръцки фирми, които действаха некоректно, но те отдаван си отидоха. Трябва да се прекъснат лошите практики на такива фирми. Не е нормално. Трябва да се подобри взаимодействието с контролните органи. Ще съдействаме за категоричното прекъсване на този проблем."

По повод Валери Симеонов, Москов каза, че политиците имат отговорност и трябва да се пазят от подобни изказвания.

Владимир Моксов, зам.-председател на БСП: "Това са действия, които не се приемат от обществеността, не се приемат и от европейската общност, от принципите на демокрацията. Редно е опозицията в такъв момент да реагира по-остро, за да няма по негативни последствия. В днешната ненормална политическа обстановка, всички тези изпускания са болезнени и за това трябва да се пазим, за да вървим към по-голяма градивност и успокоение на обществото. Сигурно в друго време нямаше да бъде опасно, но в днешните условия на противопоставяне всичко това се използва по един или друг начин и трябва да се предпазваме от подобни изказвания."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сотир Цацаров пред БНТ: Срещата, която причини скандала ЦУМ-гейт, не беше тайна
Сотир Цацаров пред БНТ: Срещата, която причини скандала ЦУМ-гейт, не беше тайна
Григор Горчев: Финансирането на ин витро процедурите е добро за България
Григор Горчев: Финансирането на ин витро процедурите е добро за България