НОВИНИ

Влакове в страната се движат със закъснения заради снега

Проблеми и за ЖП-транспорта заради снега - десетки влакове в цялата страна през целия ден се движат със значителни закъснения. Причината - липса на достатъчно локомотиви заради технически проблеми, предизвикани от снега,твърдят от БДЖ. Най-голямо беше напрежението на Централната жп гара в София.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:42, 28.11.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

На пръв поглед ситуацията на Централната жп гара в София изглежда напълно нормална. Истината обаче е, че десетки пътници чакат с часове да отпътуват.

Най-голямо е закъснението на влака за Бургас - според разписанието хората са дошли преди три часа и никой не можеше да им каже кога най-сетне ще тръгнат.

Това е подигравка, това е гавра с нас.
Взел съм си билет, сега отивам да го връщам.
Искам да ми се възстанови сумата за пътя и за първата класа, за която съм платила.

От БДЖ признаха, че имат проблем с локомотивите заради зимната обстановка.

Ивайло Георгиев - ръководител на отдел "Организация на превозите" в БДЖ: През тази нощ при извънредни обстоятелства бяха повредени няколко локомотива на път. Отделно от метеорологичната обстановка в някои райони от железопътната мрежа мрежа имаше прекъсвания на електрозахранването, паднали дървета.

Създаден е кризисен щаб, който ще следи обстановката до решаването на проблема. А пътниците, които с часове останаха блокирани на гарата в София, ще бъдат обезщетени.

Ивайло Георгиев - ръководител на отдел "Организация на превозите" в БДЖ: Тези, които не са използвали пътуването, могат да предявят своите претенции - сумата ще им бъде възстановена. На всички пътници, заради причиненото неудобство, ще бъдат обезщетени с един билет по свободно избран маршрут.

Условията за обезщетенията ще бъдат публикувани утре на официалната интернет страница на БДЖ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК представя плана си за борба с климатичните промени
ЕК представя плана си за борба с климатичните промени
Посланикът на Великобритания посети НС за среща с депутати на тема Брекзит
Посланикът на Великобритания посети НС за среща с депутати на тема Брекзит