Влакове в страната се движат със закъснения заради снега

Проблеми и за ЖП-транспорта заради снега - десетки влакове в цялата страна през целия ден се движат със значителни закъснения. Причината - липса на достатъчно локомотиви заради технически проблеми, предизвикани от снега,твърдят от БДЖ. Най-голямо беше напрежението на Централната жп гара в София.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:42, 28.11.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

На пръв поглед ситуацията на Централната жп гара в София изглежда напълно нормална. Истината обаче е, че десетки пътници чакат с часове да отпътуват.

Най-голямо е закъснението на влака за Бургас - според разписанието хората са дошли преди три часа и никой не можеше да им каже кога най-сетне ще тръгнат.

Това е подигравка, това е гавра с нас.
Взел съм си билет, сега отивам да го връщам.
Искам да ми се възстанови сумата за пътя и за първата класа, за която съм платила.

От БДЖ признаха, че имат проблем с локомотивите заради зимната обстановка.

Ивайло Георгиев - ръководител на отдел "Организация на превозите" в БДЖ: През тази нощ при извънредни обстоятелства бяха повредени няколко локомотива на път. Отделно от метеорологичната обстановка в някои райони от железопътната мрежа мрежа имаше прекъсвания на електрозахранването, паднали дървета.

Създаден е кризисен щаб, който ще следи обстановката до решаването на проблема. А пътниците, които с часове останаха блокирани на гарата в София, ще бъдат обезщетени.

Ивайло Георгиев - ръководител на отдел "Организация на превозите" в БДЖ: Тези, които не са използвали пътуването, могат да предявят своите претенции - сумата ще им бъде възстановена. На всички пътници, заради причиненото неудобство, ще бъдат обезщетени с един билет по свободно избран маршрут.

Условията за обезщетенията ще бъдат публикувани утре на официалната интернет страница на БДЖ.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
ЕК представя плана си за борба с климатичните промени
ЕК представя плана си за борба с климатичните промени
Посланикът на Великобритания посети НС за среща с депутати на тема Брекзит
Посланикът на Великобритания посети НС за среща с депутати на тема Брекзит