НОВИНИ

ВМА-Пловдив отбелязва 130 години от създаването си

Най-старата военна болница в България – МБАЛ-Пловдив към ВМА, отпразнува 130 години от създаването си. Празникът ѝ уважиха ръководството на ВМА, началникът на отбраната, представители на Министерство на отбраната и на Президентството на Република България, на община Пловдив, командири на военни формирования и други официални гости.

bnt avatar logo
от БГНЕС
13:51, 26.02.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
вма пловдив отбелязва 130 години създаването

През годините Военна болница-Пловдив е преминала през различни изпитания – участвала е в три войни, местена и преструктурирана е няколко пъти поради различни обстоятелства. Днес, въпреки предизвикателствата, тя успява да задържи водещите си позиции в региона.

Искам да изкажа своята признателност към ръководството на ВМА за промененото отношение към периферните болници, заяви в приветствието си началникът на МБАЛ-Пловдив полковник д-р Ангел Пеев.

От своя страна началникът на ВМА - бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, подчерта, че въпреки трудната конкурентна среда, в която се намира, лечебното заведение успява да задържи позициите си. Той заяви, че след като миналата година са осигурили 16-срезов компютърен томограф, за тази година се предвижда и закупуването на нов модерен рентген. Още в началото на март ще бъдат получени и нови стерилизатори, в плановете е и нова реанимационна апаратура, допълни той.

Поздравления от името на министър Красимир Каракачанов поднесе началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

По случай 130 годишнина служители на МБАЛ-Пловдив бяха наградени за дългогодишна служба и висок професионализъм със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и началника на ВМА.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АБВ настоя за Избирателен кодекс, който да е в сила поне в следващите 40 години
АБВ настоя за Избирателен кодекс, който да е в сила поне в следващите 40 години
Задържаха грък, опитал да превози нелегален имигрант в багажника си
Задържаха грък, опитал да превози нелегален имигрант в багажника си