Воден капан за шофьорите под Аспарухов мост

След затоплянето през последните дни и разтопяването на снега под Аспаруховия мост във Варна се образува воден капан за шофьорите. Огромна локва затруднява достъпа на стотици хора до работните им места от няколко дни.

от Петър Дойкински
06:53, 12.01.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Пътната отсечка, която се е превърнала в езеро, е в окаяно състояние. Асфалт почти няма, а за ремонт никой не е чувал. И при най-малкия дъжд, локвата придобива застрашителни размери. Някои от работещите в района вече знаят мястото на всяка по-дълбока дупки и прекосяват водния капан по добре познат маршрут. Хората са категорични, че трябва да се направи канализация, за да се оттича водата.

Тихомир Тодоров, служител в частна фирма: "С наши средства ние постоянно хвърляме минерал бетон, всякакви работи да ги запушваме дупките, защото си трошим автобусите, леките коли".


;

Шефовете на фирми се принудили да организират извозването на работниците си с автобус, за да не се намокрят. Преминаването край локвата пеша е възможно само с гумени ботуши.

Сашо Христов: "Два-три дни идвах с гумени ботуши, влизах, не се прекосява".

Проблемът е от години, но в общинската дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване” научиха за него от нас. Обещаха да направят проверка.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Деца спасяват птиците през зимата
Деца спасяват птиците през зимата
Нова надежда за по-добра профилактика на рака в България
Нова надежда за по-добра профилактика на рака в България