НОВИНИ

СОС решава за водата от София към Перник

Водопреносната мрежа на София ще се използва за пренос на вода за Перник. Разрешението трябва да даде днес Столичният общински съвет.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:10, 28.01.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Повече от два часа продължават бурни дебати, всеки момент се очаква гласуването. Предположението е, че всички ще гласуват за това предложение на правителството да има пренасочване на софийска вода към Перник. Основанията са, че вчера три постоянни комисии към СОС заседаваха и подкрепиха предложението. Освен това от известно време всички политически сили у нас категорично са за това предложение.

Иван Таков, общински съветник "БСП за България": Знаете, че има проблем със стената на "Бели Искър". Знаете, че Рилският водопровод е на повече от 70-80 години и също има възможност да аварира. Много са нещата. И няма резервен план. Над 100 000 човека на 20 километра от нас бедстват вече повече от 2 месеца. Така, че ние даваме нашата подкрепа.
Николай Стойнев, общински съветник, ГЕРБ: Риск, разбира се, винаги има. То и в момента съществува такъв риск, ако се получи някаква авария. Знаете, че годишно има две - три по-малки аварии, които "Софийска вода" отстранява.
Карлос Контррера, общински съветник "Обединени патриоти": От нашата група сме заявили още от миналата седмица, че ще подкрепим доклада, защото няма друг вариант. Очевидно е, че имаме възможност да помогнем на хората от Перник и трябва да го направим.

След като бъде гласувано предложението, започва строежът на водопровода от Мало Бучино към Перник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първи резултати: Пестициди за растителна защита са отровили водата на Марица
Първи резултати: Пестициди за растителна защита са отровили водата на Марица
Годишна среща на бизнеса с правителството
Годишна среща на бизнеса с правителството