НОВИНИ

Военен почина при инцидент по време на учебни стрелби на полигон "Сливница"

Войник беше ранен и почина при учебна стрелба на полигона "Сливница" . Редник Николай Тошев е на 31 години, в армията е от 20 март тази година. От министерството на отбраната съобщават, че редникът се е самопрострелял при планирани занятия по огнева подготовка. Инцидентът е станал след приключване на занятието с картечница „Браунинг" от въоръжението на бойна бронирана машина „Гардиан".

bnt avatar logo
от БНТ
15:08, 26.09.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

След извършване на проверка на оръжието и доклад, че оръжието е изпразнено, започва подготовка за транспортиране на картечницата. В този момент се произвежда изстрел, редник Тошев е тежко ранен в лявото бедро.

Според съобщението на военно-окръжна прокуратура инцидентът е станал при качването на картечницата на камиона. Незабавно е оказана първа медицинска помощ . Пострадалият е транспортиран с линейка към ВМА - София. По време на пътуването лекарският екип е констатирал смъртта му.

Образувано е досъдебно производство. Извършват се процесуално-следствени действия.

Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор: Колегите незабавно са се отзовали на сигнала и са започнали оглед на местопроизшествие. Изясняват причините, поради които се е стигнало до този тежък инцидент и разбира се, ще се назначават всички съдебни ескпертизи, които са необходими, за да разберем истината.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТОП 5 на най-важните ремонти за развитието на София
ТОП 5 на най-важните ремонти за развитието на София
Наим Сюлейманоглу е изведен от медикаментозна кома
Наим Сюлейманоглу е изведен от медикаментозна кома