НОВИНИ

Последно заседание в НС преди лятната ваканция

Днес Валери Симеонов отиде в Народното събрание да отговори на въпрос, поставен от Сидеров по време на парламентарния контрол. Нямаше остро противоспоставяне между Сидеров и Симеонов, те коментираха Закона за приватизацията и следприватизационния контрол и взаимоотношенията си в кулоарите.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
12:07, 27.07.2018
Чете се за: 01:06 мин.
У нас
Волен Сидеров - председател на ПГ на Обединените патриоти: Не е ли по-честно, ако Симеонов каже нещо към мен и аз му отговоря, това да стане обществено достояние, отколкото да се скрием, да излезем след това любезни и усмихнати като в японски театър, да се покланяме, а всъщност вътрешно да се караме? Не е ли по-честно това да излиза навън, хората да разбират с кое единият не е съгласен и другият не е съгласен, и това да се разрешава пред очите на цялото общество?
Валери Симеонов - вицепремиер: Мога да кажа само, че съм доволен от развитието на нещата и приветствам решението на парламента, с което отпаднаха тези 2 члена. Останалото е достатъчно разяснявано.

БНТ: А обединени ли са обединените патриоти?

Валери Симеонов - вицепремиер: Ох, добре.
;
Волен Сидеров - председател на ПГ на Обединените патриоти: Защо сега се отдръпвате, какво пречеше да извадите тези данни, този договор, да го донесете тук и цялото общество, най-накрая и аз след 18 години, да разбера какъв договор е сключила българската държава с една чуждестранна - това е най-мекото определение, подозрителна съмнителна фирма. Това е ваше задължение като вицепремиер нали работим за интереса на държавата, това ни движи винаги - дали ще се занимаваме с обекти край морето, или с обекти вътре в сърцето на България, трябва принципът да е един и същи.
Валери Симеонов - вицепремиер: В своята дейност винаги стриктно съм се придържал към своите правомощия и няма как да ги наруша да вляза в периметъра на друг вицепремиер. По отношение на проверките по морето, които стават нещо като лайтмотив да речем втори сезон - това са всъщност проверки на институциите, на контролните органи, които получават подкрепа от мен. Аз нито съм водача, нито съм фюрера, нито там какъвто и да е било на тези проверки.
;

Имаше точка на съприкосновения в пленарна зала, Сидеров попита Симеонов за концесията на златото в страната. Вицепремиерът отговори, че това не е в неговите правомощия.

;

Напрежението между коалиционните партньори сякаш е отложено, но се усеща разлом. Петата сесия на 44 НС започва на 4 септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бойко Борисов и правителството няма да излизат в отпуск
Бойко Борисов и правителството няма да излизат в отпуск
​Опасна ли е африканската чума по свинете за хората?
​Опасна ли е африканската чума по свинете за хората?