НОВИНИ

Волен Сидеров: Управляващата коалиция е стабилна

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров увери, че управляващата коалиция е стабилна. Убеден е, че посещението му в Крим, за което е информирал предварително премиера Бойко Борисов, не застрашава разбирателството в управлението. Напомни, че при подписването на коалиционното споразумение с ГЕРБ, са се разбрали, че всяка партия си запазва правото да има свое виждане по определени въпроси. Каза, че не е притеснен от острата реакция на ДПС, приема я за нещо нормално. Председателят на ПГ на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака" Волен Сидеров беше гост в студиото на "Денят започва с Георги Любенов".

bnt avatar logo
от БНТ
10:43, 29.04.2018
Чете се за: 01:10 мин.
У нас
Волен Сидеров - председател на ПГ на "Обединени патриоти" и лидер на "Атака": Да престанем да се плашим с националистите, колко е лошо патриоти да има във властта. ДПС няма как да не си говорят това, особено когато имат гости от своя Алианс. Аз от тези думи не се впечатлявам. Те са длъжни да си го направят, тука е дошъл началникът да се представят пред него. А иначе санкции не виждам как могат да станат. Нещата са стабилни в управляващата коалиция. Това е най-важното и ние сме се съгласили и и приели едно нещо, че ще правим нужното. Нищо страшно не се очертава - някой да изважда България, да я разклаща, да я разцепва. Всичко това са думи приказки на политически опоненти, които трябва да напомнят за себе си.

;

Според Сидеров, няма нищо ново в това, че са били поканени от "Атака" в Крим, тъй като и през 2014 година са били изпратили наблюдатели, самият Сидеров също е ходил, срещал се е и с държавния глава. За него няма причина за скандал, тъй като още при подписване на споразуменията с другите им партньори, всички са били наясно, че всяка партия запазва своето право и своите виждания по определени въпроси да има различия. Той отрече това да е командировка от българския парламент. Те са били поканени на Международен икономически форум като гости и са представлявали партия "Атака".

Волен Сидеров: България в момента има уникален шанс да стане мост при подобряване на отношенията Русия-Запад.

Според него, и ГЕРБ, и ДПС са казали това, което е трябвало да кажат, но и двете партии знаят, че нещата са динамични и предстои промяна в отношенията. Той обясни, че не става дума за симпатии, а за чисто прагматична изгода за нашата страна. Сидеров смята, че скоро това, което те правят, тяхното поведение ще бъде последвано и от други политици.

Волен Сидеров: Няма как Европа да се развива добре без нормални икономически отношения с Русия. Тези санкции бяха измислени. С бойкот и санкции нищо не се постига. Те не работят. Русия от това нещо не отслабна, напротив тя укрепна като държава, придоби още самочувствие и се видя, че това просто не работи. Въпрос на време е да паднат.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Традиционната вечеря на кореспондентите от Белия дом отново без Тръмп
Традиционната вечеря на кореспондентите от Белия дом отново без Тръмп
Изкуство в сърцето: Скулпторът Крум Дамянов пред БНТ
Изкуство в сърцето: Скулпторът Крум Дамянов пред БНТ