Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Волен Сидеров: Трябва да помислим за радикална промяна на здравната система

Здравната система беше сбъркана от 1997 г. насам. Това заяви в сутрешния блок на БНТ лидерът на "Атака" Волен Сидеров. По думите му партията има концепция, но ГЕРБ имат по-либерално-пазарно виждане. Той попита какво точно прави Здравната каса, като там имало огромна администрация.

от БНТ
08:27, 04.10.2018
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
Волен Сидеров; Министър Ананиев се опитва да направи подобрения, но в грешно построена система. Каквито и подобрение да направи, тя е сбъркана конструкцията. Защо да не помислим за радикална промяна на тази система? Да се включва така здравната услуга, че да бъде наистина услуга. Защото не може болницата да е търговско дружество, това не е пазар. Не може всяка една доставка да бъде давана в ръцете на частна фирма.

По думите му доставки на лекарства могат да стават чрез касата, а не чрез отделни фирми.

Не е ясно какво искат БСП, те си решават вътрешнопартийни проблеми. Идеята за вот на недоверие заради здравеопазването била дадена от вътрешния опонент на Нинова Михаил Миков, каза Сидеров. Те нека да го направят този вот, няма да мине, защото общественото мнение каза ясно, че алтернатива на това в момента няма.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Защо столично училище иска да се откаже от програмите за училищен плод и мляко?
Защо столично училище иска да се откаже от програмите за училищен плод и мляко?
Идва ли глобално застудяване?
Идва ли глобално застудяване?