НОВИНИ

Връчиха наградите "Златна игла - 2016"

Вече са ясни носителите на тазгодишният приз „Златна игла". По традиция отличията бяха връчени от Академията за мода с председател проф. Любомир Стойков. Имената на наградените бяха пазени в тайна до началото на церемонията.

bnt avatar logo
от Андреа Драганова
22:42, 15.03.2016
Чете се за: 00:53 мин.
Още

Преди 22 години Академията за мода учреди наградата Златна игла! За това време тя се утвърди като най-желаната от българските модни творци.

Проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода: Бих могъл, използвайки метафората да кажа, че тя е една чувствителна мембрана, която улавя най-високите постижения на българските модни дизайнери.

Жури от 30 авторитетни модни журналисти определи отличниците на българската модна сцена.

Академията за мода връчи престижния приз в пет категории: „Дизайнер на годината", „Модна къща на годината", „Моден фотограф", „Моден гримьор" и „Най-добър млад дизайнер".

Дуото Светослав Колчагов и Емилио Барба грабна наградата за дизайнер на годината. Отличието за модна къща на годината отиде при дизайнерката Вяра Георгиева.

Светослав Колчагов, дизайнер: Това е една голяма чест за мене разбира се, най-вече, понеже както всички знаят аз не работя в България вече 15 години и затова признанието е още по-голямо.
Вяра Георгиева, дизайнер: Мечтите са, за да се постигат и трябват винаги нови, за да може човек да бъде вдъхновен и винаги търсещ.

Теодора Спасова и Йоан Гълъбов спечелиха Златна игла за най-добър млад дизайнер, наградите за моден гримьор и моден фотограф отидоха съответно при Елиза Попова и Костадин Кръстев- Коко.

Теодора Спасова, дизайнер: Това признание е огромна чест за нас и удоволствие, тъй като то е резултат от нашата работа и творчество.

Преди награждаването публиката се наслади на пищен спектакъл, в който изтъкнати наши и чуждестранни модни къщи и дизайнери показаха най-новите си творения.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови обиски в Брюксел, търсят двама заподозрени терористи
Нови обиски в Брюксел, търсят двама заподозрени терористи
Отличия за хора в неравностойно положение със свой бизнес
Отличия за хора в неравностойно положение със свой бизнес