НОВИНИ

Временно е избран нов управител на онкодиспансера в Пловдив

След емоционални изказвания и две прекъсвания общинският съвет на Пловдив прие оставката на управителя на Комплексния онкологичен център доктор Красимир Вальов и за временно управляващ беше назначена професор Мариана Янева, която в момента е заместник-директор на Онкодиспансера. До оставката се стигна след подаден сигнал за ненужни операции. Следобед съветниците свалиха от поста и управителя на болница „Свети Мина" д-р Галина Карауланова и избраха за временно изпълняващ длъжността ексмениджъра на Белодробна болница д-р Генади Странджев.Автори: Сашка Пушкова, Деница Торньова, Нели Ангелова: Оператори: Александър Алексиев, Стоян Станчев

bnt avatar logo
от БНТ
18:03, 24.11.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Над 200 лекари и медицински работници от Комплексния онкологичен център и болница "Свети Мина" протестираха пред Общинския съвет в Пловдив в защита на своите управители. Според одита в онкоцентъра заради неточни диагнози са се правили ненужни операции.

Д-р Ваня Балева, хирург в Комплексен онкологичен център, Пловдив: В момента вървят над 20 различни проверки на различни нива и нито една от тях не е констатирала нарушение.
Доц. Каракехайова - пациент: Много ви моля днес да бъдете хора, да бъдете нашите избраници, да бъдете надпартийни, да бъдете достойни за мандата, който ви е даден от хората на Пловдив.
Иван Тотев, кмет на Пловдив: В случая обаче понеже навсякъде усещането е за нещо скрито, за което ние всички се досещаме, но не можем да го кажем, защото не можем да го докажем нали ясно е, аз не мога да го докажа. Това, което община Пловдив ще направи, е да ви защити по всякакъв начин, това трябва да ви е ясно, ние се намираме в едно положение на лечение чрез пиявици, имаме пиявици, които са се захапали за нас по всякакъв начин, и тия пиавици пускат кръв.

Лекарите от другата общинска болница "Свети Мина" също подкрепиха своята управителка д-р Галина Карауланова.

Д-р Галина Карауланова - управител на МБАЛ Св Мина: Твърдя абсолютно отговорно, че тази болница може да съществува и да генерира приходи, ако се погасят старите задължения и поне тригодишен период се даде на новия мениджър, а не да се работи под непрекъснат стрес от страна на пациенти и от страна на лекари.

Според кмета обаче единственото правилно решение е обединяването на болница "Св. Мина" с другата общинска болница Св Пантелеймон.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петя Първанова: От 2 месеца се създава напрежение около центъра в Харманли
Петя Първанова: От 2 месеца се създава напрежение около центъра в Харманли
Увеличават се бездомните кучета в Благоевград
Увеличават се бездомните кучета в Благоевград