Все повече ресторантьори от пернишкия регион предпочитат да използват български месни продукти, защото са предпочитани от клиентите. Това стана ясно по време на празника на Перник, където днес производители и търговци на различни български стоки, изложиха продукцията си.
Вече близо 10 години Димитър Тренчев се е заел с нелеката задача да утвърди дивотинските месни деликатеси като предпочитани в региона на Перник. Празникът на града е повод за него да разкрие за пореден път качествата на продукцията си, за чиято направа той се уповава на една единствена рецепта.
Димитър Тренчев - търговец от село Дивотино, Перник: "Опираме се на български производители. Работя с една и съща фирма за цялата си гама от месни продукти. Считам, че определено месото е по-качествено."
Оказва се, че и според клиентите, тайната на хубавата скара е да се приготвя с качествени български продукти.
Денислав Стоичков: "Обичам и предпочитам български продукти."
Елинчо Георгиев: "Нашите кебапчета са по-добри."
По повод днешния празник, много от жителите на Перник си пожелаха да се разкрият нови работни места. Проблем с безработицата в града няма, категорични са от Община Перник. За това обаче спомага най-вече близостта на малкия град до столицата. Оказва се, че всяка сутрин средно между 15 и 20 хиляди души всеки ден пътуват до София, за да работят.
Вяра Церовска - кмет на община Перник: "Смятам, че заедно в разговор с перничани, с тяхната подкрепа, с позитивната енергия ще успеем да направим и променим този сателитен и красив град на София, който цяла България заслужава."
Подарък днес имаше и за най-малките. От 2-ри ноември, повече от 100 деца ще се обучават в реновираната детска градина "Изворче", която днес беше открита. Това е първият ѝ основен ремонт, 55 години след построяването ѝ.
Вяра Церовска - кмет на община Перник: "Изцяло обновена е заедно и с вътрешното обзавеждане, както и целия парк на детската градина."
Обновената детска градина е оборудвана и с рампа за деца с двигателни увреждания.