НОВИНИ

Втори ден без ток в 30 ДКЦ в София

Напрежението в 30-ти Диагностично-консултативен център в София се задълбочава. Вчера пациентите бяха връщани от лекарите заради липса на ток през деня в лечебното заведение. Той е спрян заради неплатени сметки за ток за над 50 хиляди лева. Според новия управител на 30-о ДКЦ - задълженията са наследство от предишното ръководство. По това време вчера - около 18:00 часа, ток беше осигурен чрез агрегат, но днес отново имаше прекъсване на електричеството за около 10 минути. За да бъде облекчено натоварването на агрегата в поликлиниката е изключено част от осветлението, асансьорите и отоплението. Приемът на пациенти обаче продължава.

Мина Пенкова
от Мина Пенкова
20:02, 19.04.2017 (обновена)
Чете се за: 01:09 мин.
У нас

Днес ток в 30-та поликлиника има. Той е прекъснал само за около 10 минути, но електрозахранването е било възстановено.

Д-р Албена Зяпкова - общопрактикуващ лекар: Бях много притеснена, защото в кабинета ми имаше спешен случай с инфаркт. Аз трябваше да го хоспитализирам. Дойде токът. Успях да си свърша работата. Обаче ние тука всички сме притеснени, защото хората не могат да си вършат работата.

Според управителя на 30-та поликлиника повод за притеснение няма и агрегатът, който в момента осигурява ток, ще продължи да работи, докато електрозахранването не бъде възстановено.

Д-р Ганчо Витанов - управител на 30-та поликлиника: Днес не е имало спиране на тока. Днес бяхме оставили не включени последно захранването към нашия рентген, защото искахме да видим какво ще бъде натоварването, прекъсвачът падна, отново го включихме.

За да бъде облекчено натоварването на агрегата в болничното заведение, не се включват част от осветлението, асансьорите и отоплението.

Д-р Албена Зяпкова - общопрактикуващ лекар: … тези сметки, които ще платим за този агрегат, ще се разхвърлят на нас джипитата, което нас не ни устройва.

Каква обаче ще бъде сметката, която ще се натрупа заради спрения ток? Това оказва се е конфиденциална информация.

Д-р Ганчо Витанов - управител на 30-та поликлиника: Имам договорка с доставчика, тъй като са ми дадени изключителни преференции и тяхната изрична молба беше да не споменавам на каква така преференциална нищожна сума ми е даден.

Токът на 30-та поликлиника е спрян заради натрупани задължения за ток за над 50 хиляди лева, които са наследени от предишното ръководство, обясни сегашният управител.

Д-р Ганчо Витанов - управител на 30-та поликлиника: Това, което заварих когато дойдох, встъпих в правата на управител от 16 август миналата година. Имаше договор с частна... частен доставчик на електроенергия, на която се плаща самата електроенергия. На фирмата не беше плащано от март 2015 година до август 2016 година една стотинка не беше плащано от предишния управител.

Утре ще се проведе среща между ръководството на поликлиниката и частното дружество. От Столичната община казаха за БНТ2, че изискват отчет за всички мерки, които управителя на 30-ти диагностично-консултативен център предприема по случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клетвата на народните представители (ВИДЕО)
Клетвата на народните представители (ВИДЕО)
Сблъсък между шофьори и пешеходци заради изкуствени неравности по пътя
Сблъсък между шофьори и пешеходци заради изкуствени неравности по пътя